Collab #2

Collab #2

“Csak le akartam ülni” – Paq Chair, így lesz az ötletből eladható termék

Csire Géza, a Paq Chair tervezője évekkel ezelőtt úgy költözött új lakásba, hogy abban nem volt semmi. Pontosabban kapott egy matracot, hogy legyen min aludnia. De az sok helyet is foglalt el, meg hát nem is nézett ki jól. Kellett volna neki egy fotel is, ezért úgy döntött, hogy megpróbál a matracból hajtogatni egyet. Így indult a Paq Chair története, amit – sok fordulóval, sikerekkel és bizony mélypontokkal teli évet követően – mára licensz alapján, külföldön gyártott nagyszériás termékként számos helyen forgalmaznak. A Maform nevéhez sok kiemelkedő fejlesztés kötődik a fotelágytól a busz tervig, dolgoznak saját terveken és megrendeléseken, design és UX projekteken is. A cég vezetőivel, Csire Gézával és Molnár Péterrel a termékfejlesztés buktatóiról, tanulságairól, sikerkritériumairól beszélgetünk. Mert a jó termék csak az első lépés a piaci sikerhez.

2018. február 20. 18:00
Helyszín: Gödör Klub, 1061 Budapest,
Király u. 8-10.

Vendég:

  • Csire Géza és Molnár Péter, a Maform alapítói

Beszélgetőpartner:

  • Koós Pál // MOME+
    Aktív formatervező művészi tevékenységet 1997-től folytat, ami alapvetően az ABN Design Stúdióhoz és az Etalon Akusztika kft.-hez köthető. Munkáját az elmúlt években Ferenczy Noémi Díjjal és Formatervezési Díjjal ismertek el. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen13 éve tanít, 2010-től a Formatervező Tanszék vezetője, majd 2015-től az egyetem Design Intézetének igazgatója. Diákjai folyamatosan komoly hazai és nemzetközi sikereket érnek el. A tervezésoktatás mellett nagy hangsúlyt fektet a MOME hallgatóinak pályakezdésének támogatására egyetemi kurzusain. 2013-tól a hasonló célokat kitűző MOME+ kísérleti inkubációs projekt vezetője. 2015-től a Magyar Formatervezési Tanács tagja, 2017-től elnökhelyettese.

Sikersztori 7 lépésben, két mélyponttal

Collab
Csire Géza, a Paq Chair tervezője az egyetem után úgy költözött ki a kollégiumból, hogy új lakásában mindössze egy habszivacs matrac volt. Aludni megfelelt, de sok helyet is foglalt és nem is nézett ki jól. No meg jól jött volna egy fotel is. Ezért úgy döntött, hogy megpróbál a matracból hajtogatni egyet. Így indult a Paq Chair története, amit – sok fordulóval, sikerekkel és bizony mélypontokkal teli évet követően – mára licensz alapján, külföldön gyártott nagyszériás termékként számos helyen forgalmaznak. A Paq Chair sztorijának mélyére ástunk a COLLAB #2-n, a Budapest LAB és a MOME+ közös rendezvénysorozatának második eseményén.

Tovább a BudapestLAB cikkére…