Jam Session

Fiatalok, tehetségesek és ambíciózusak – a MOME frissen végzett vagy épp aktív designer hallgatói számára hoztunk létre egy olyan fórumot, amely helyet adott a design szakma és közélet, illetve a designhoz kapcsolódó más szakterületek közös gondolkozásának, kérdésfelvetéseinek és azok megválaszolásának.

A célunk az volt, hogy egészen oldott formában a még hallgató, illetve a frissen végzett designereket közös beszélgetésekbe, közös gondolkodásba tudjuk bevonni, találkozási alkalmat teremtsünk a design közélet és a szakma szereplőivel, és kapcsolattartási lehetőséget biztosítsunk más szakmákkal és szakterületekkel is. A beszélgetések témája a pályán való elindulás és a talpon maradás volt mindig más-más aspektusból megközelítve.

Collab

Jövőre hangolva – beszélgetés Schmidt Andreával és Koós Pállal

Hogyan lesz pénz a designból? Egy ötletből hogyan lesz sikeres vállalkozás? Ezekre a kérdésre keresi a választ a MOME+ új beszélgetés sorozata, a Jam Session. Schmidt Andrea az Elméleti Intézet adjunktusa és Koós Pál a Design Intézet igazgatója 2014 elején indították el közös mentorprogramjukat, amelyben szakértők bevonásával segítették tíz fiatal csapat első lépéseit az önállóság felé vezető úton. Eredményeiket nemrég egy kiadványból ismerhettük meg. Az eddigi tapasztalatokra építve friss programokkal folytatják a megkezdett munkát, aminek első lépése a november 23-án megrendezésre kerülő Jam Session. Egy kötetlen klub, ahol hallgatók, öregdiákok, a design szakma és a kapcsolódó területek képviselői közösen gondolkodhatnak, kérdezhetnek egymástól, és elmesélhetik a saját történetüket.
Tovább a designisso cikkére…