Jam Session #2

MOME+ Jam Session #2

DesignMentorálásDesign - Miben segítheti a designereket a mentoráció?

Az első (nagy érdeklődést kiváltott) találkozás témája az ötletek védelme, valós értéken kezelésének módja volt. A második beszélgetés a mentorációs folyamatokat járta körbe. Miért van szükség a designerek mentorálására? Mit értsünk ez alatt? Kinek milyen típusú mentoráció ajánlott? Milyen eredmények várhatóak? A MOME+ csapata és a Design Terminál osztotta meg ezzel kapcsolatos tapasztalatait.

Fiatalok, tehetségesek és ambíciózusak - a MOME frissen végzett vagy épp aktív designer hallgatói számára hoztunk létre egy olyan fórumot, amely helyet adott a design szakma és közélet, illetve a designhoz kapcsolódó más szakterületek közös gondolkozásának, kérdésfelvetéseinek és azok megválaszolásának.

A célunk az volt, hogy egészen oldott formában a még hallgató, illetve a frissen végzett designereket közös beszélgetésekbe, közös gondolkodásba tudjuk bevonni, találkozási alkalmat teremtsünk a design közélet és a szakma szereplőivel, és kapcsolattartási lehetőséget biztosítsunk más szakmákkal és szakterületekkel is. A beszélgetések témája a pályán való elindulás és a talpon maradás volt mindig más-más aspektusból megközelítve.

2015. december 8. 18:00
Helyszín: Három, Kazinczy utca 3.

Meghívott vendégek:

  • Ács Zoltán - Design Terminál Inkubációs Program
  • Daubner Anna - ANNA DAUBNER
  • Kertész Attila - POSITION Collective

Moderátor:

  • Osvárt Judit - designszakértő, Design Hét Budapest projekvezető

Beszélgetőpartnerek:

  • Koós Pál - egyetemi docens, intézetigazgató, MOME, MOME+ projektvezető
  • Schmidt Andrea - egyetemi adjunktus, MOME, MOME+ projektfelelős