Jam Session #1

MOME+ Jam Session #1

Az ötlet értéke - Hogyan lesz pénz a designból?

Kezdetnek azt a kérdést jártuk körül, hogyan lesz egy ötletből üzlet, mások számára eladható érték? Mi kell ahhoz, hogy egy ötletre épülő vállalkozás sikeres legyen? Milyen értéke van egy ötletnek a hazai piacon? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vizsgáltunk a MOME+ első kerekasztal beszélgetésén meghívott vendégeink segítségével.

Fiatalok, tehetségesek és ambíciózusak - a MOME frissen végzett vagy épp aktív designer hallgatói számára hoztunk létre egy olyan fórumot, amely helyet adott a design szakma és közélet, illetve a designhoz kapcsolódó más szakterületek közös gondolkozásának, kérdésfelvetéseinek és azok megválaszolásának.

A célunk az volt, hogy egészen oldott formában a még hallgató, illetve a frissen végzett designereket közös beszélgetésekbe, közös gondolkodásba tudjuk bevonni, találkozási alkalmat teremtsünk a design közélet és a szakma szereplőivel, és kapcsolattartási lehetőséget biztosítsunk más szakmákkal és szakterületekkel is. A beszélgetések témája a pályán való elindulás és a talpon maradás volt mindig más-más aspektusból megközelítve.

2015. november 24. 18:00
Helyszín: Három, Kazinczy utca 3.

Meghívott vendégek:

  • dr. Bendzsel Miklós - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Formatervezési Tanács elnöke,
  • dr. Botos Viktor - a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Moderátor:

  • Osvárt Judit - designszakértő, Design Hét Budapest projekvezető

Beszélgetőpartnerek:

  • Koós Pál - egyetemi docens, intézetigazgató, MOME, MOME+ projektvezető
  • Schmidt Andrea - egyetemi adjunktus, MOME, MOME+ projektfelelős