COLLAB

powered by Budapest LAB & MOME+

Sok pályakezdő kreatív álmodik saját vállalkozásról, márkáról, de nehézséget jelent számára a stratégiai tervezés, a rendelkezésre álló lehetőségek és saját potenciáljának felmérése, a szükséges gazdasági, marketing ismeretek hiánya. A COLLAB / powered by Budapest LAB & MOME+ célja, hogy erre az összetett helyzetre keressen és kínáljon válaszokat, sokirányú szakértelem bevonásával. Egy olyan fórum szeretne lenni, amely helyet ad a design szakma és a hozzá kapcsolódó más szakterületek közös gondolkozásának, kérdésfelvetéseinek és azok megválaszolásának, a sikerek és a sikeresen átlépett kudarcok megosztásának. Közvetlenül, kötetlenül, őszintén.

Collab

„Akár kudarcakadémiának is hívhatjuk, a lényeg, hogy a színfalak mögé akarunk látni.”

Schmidt Andrea és Koós Pál 2014-ben indították el a MOME+ projektet, amivel több sikert és vargabetűt is maguk mögött tudhatnak. Céljuk a legelejétől fogva az volt, hogy a pályakezdő desginereket és a piaci realitásokat, vagy ha úgy tetszik, a nagybetűs Életet közös nevezőre hozzák.
Inkubátor-programjukban fiatal tervezőknek segítettek az első, kritikus lépések megtételében, később pedig Jam Session címen szerveztek kerekasztal-beszélgetéseket. A MOME+ legújabb állomását a Budapest Labbal való együttműködés jelenti. Collab név alatt nemcsak egy újabb beszélgetés-sorozatba, de egy oktatási program kiépítésébe is belefognak. Interjú. Tovább a designisso cikkére…

Budapest LAB

A BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ tudásmegosztással segíti a vállalkozói kultúra terjedését, erősíti a hazai vállalkozásokat. Kutat, képez, programokat szervez, kiadványokban és online magazinjában inspiráló és fogyasztható módon, széles körben osztja meg a vállalkozói léthez kapcsolódó tudást. A Budapest LAB vezetője Radácsi László.